Telefon: (57) 414 - 515

e-mail: deercomp@deercomp.hu

Üzlet: 5100 Jászberény, Thököly u. 9.

Nyomtató javítás

 

Alapesetben a technológia alapján tudjuk megkülönböztetni a nyomtatókat:

- tintasugaras: a tintasugaras nyomtatók tintapatronok segítségével tintacseppeket juttatnak a papírlapra. A patronban van egy porlasztó, ez megfelelő méretű tintacseppekre alakítja a tintát, és a papírlapra juttatja azt. A színes tintasugaras nyomtató színes tintapatronokat használ, általában négy alapszín használatával keveri ki a megfelelő árnyalatokat: ciánkék, bíborvörös, sárga és fekete színek használatával. Minden tintasugaras nyomtató porlasztással juttatja a tintacseppeket a papírlapra, de a porlasztás módszere változó. Ez történhet piezoelektromos úton, elektrosztatikusan, vagy gőzbuborékok segítségével.

- lézer: a lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket ért a lézersugár. A festék ezután átkerül a papírra, majd beleolvad, mikor a papír áthalad egy 200 °C-os hengerpár között. A színes lézernyomatóban lényegében négy közönséges lézernyomtató mechanikája épül egybe, és az egyetlen fényérzékeny hengerükre a világoskék (cián), lila (bíbor), sárga és fekete festékhengerekről egymás után kerülnek fel a színek. A négy színnel való átfestéshez a lézersugárnak négyszer kell végigfutnia a fényérzékeny hengeren.

- mátrix: a mátrixnyomtató az írógép továbbfejlesztett változata. A nyomtatófejben apró tűk vannak (általában 9 vagy 24 db). A papír előtt egy kifeszített festékszalag mozog, amelyre a tűk ráütnek, és létrehoznak a papíron egy pontot. A kép ezekből a pontokból fog állni. A tűket elektromágneses tér mozgatja, és rugóerő húzza vissza eredeti helyükre. Ezzel az eljárással nem csak karakterek, hanem képek, rajzok is nyomtathatóak. A nyomtatott képek felbontása gyenge, de ahol nem szükséges a jó minőség, ott ma is használják, mert olcsó és alkalmas indigós számlanyomtatásra. Egyes mátrixnyomtatók képesek színes nyomatok készítésére is, de ezek minősége igen alacsony.

- illetve az egyéb technológiák, amik riktán fordulnak elő a jelenlegi piacon: szilárd tintás, festék-szublimációs, festék nélküli, hő-szublimációs


Milyen hibajelenségek fordulhatnak elő nyomtatók esetén?

- nem veszi fel a papírt,
- csíkos, vagy hiányos a nyomat,
- el sem indul, nem vesz fel áramot,
- nem ismeri fel a kellékanyagot (patront, tonert),
- a fej nem áll megfelelő pozícióba, megáll a nyomtatás megkezdésekor,
- stb.

A legtöbb típushoz van alkatrészellátásunk, így szinte az összes nyomatót tudjuk javítani - már amennyiben érdemes! Gazdaságtalan a javítás akkor, ha a szervizelésre fordított összeg megközelíti vagy meghaladja az új nyomtató beszerzési értékét.

A nyomtató javítás menete:
- nyomtató átvétele helyszíni kiszállással vagy valamely üzletünkben
- bevizsgálás szervizünkben
- árajánlat készítése és az Ön tájékoztatása a javítás lehetőségéről, valamint annak költségéről
- elfogadott árajánlat esetén javítás megkezdése, szükséges alkatrészek beszerzése

Amennyiben a javítást Ön nem kéri, vagy nem lehetséges (főleg régebbi vagy Magyarországon nem forgalmazott típusok esetén az alkatrész ellátás bizonytalan), akkor Önnek csak a bevizsgálás költségét kell kifizetnie!

Nyomtató javítás esetén alapáraink:

- Bevizsgálási díj (amennyiben a javítást nem kéri): 2000 Ft készülékenként

- Nyomtató tisztítása, fejtisztítás (tintasugaras): 3000 Ft készülékenként

- Alkatrész beszerelés: egyedi ajánlat, készüléktípustól és alkatrésztől függően

Hírek, információk

még több cikk>>>

Telefon: (57) 414 - 515

e-mail: deercomp@deercomp.hu

Bolt: 5100 Jászberény, Thököly u. 9.


Nyitva tartás:

H-P: 9:00-17:00

Szo:Zárva

(c) 1995-2017 DeerComp - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center